Social Icons

Rabu, 10 September 2014

Kenapa Jeruk Mempelam Pak Ali Kiriman Cik Pah Sangat Lazat.

Hari         : Ahad
Tarikh       : 7 September 2014.

Jam          : 2.30 petang
Lokasi       : Di dalam bas Transnasional dari Hentian Pudu menuju                  Kuantan Pahang.
Situasi      : Tengah melepaskan lelah setelah berjam - jam tunggu                  bas yang sepatutnya tiba jam 12.30 tengah hari. 

Tiba - tiba terima whatsApp dari Cik Pah, minta alamat sekolah. Ada barang nak dikirim katanya. Dalam hati, mesti nak kirim jeruk mempelam Pak Ali ni.. 

Cik Pah ni memang bagus, ada satu musim tu, dia borong banyak - banyak jeruk mempelam Pak Ali yang dia beli di Pulau Pinang, kemudian dengan gigihnya dia pos lajukan kepada kami semua yang berada di serata Malaysia ni. Tapi yang ajaibnya jeruk mempelam Pak Ali yang dikirim oleh Cik Pah ni, memang rasa dia lebih lazat dan sangat sayang nak dihabiskan walaupun sebenarnya boleh je saya nak beli sendiri kat kedai Terus Maju di simpang ke Felda Bukit Goh. Jeruk Mempelam Pak Ali kiriman Cik Pah juga paling lazat.

Hari Selasa, 9 September 2014, saya terima satu bungkusan. Sekali tengok, agak besar saiz bungkusan Cik Pah kali ni, berapa kilo jeruk mempelam Pak Ali dia kirim kali ni?


Maka dengan rakusnya bungkusan ini dirobek. Kebetulan baru balik dari kerja so perut memang tengah lapar.

Habis balutan pertama, ada lagi selapis kertas pembalut. 
Buka punya buka... astaga.. tak ku sangka... 



...









...









...













Winter coat, glove dan buku.

Sebab terkejut, sel - sel otak tak berapa nak bersambung. Cik Pah hadiahkan semua ni? Bila belek tag harga, lagi bercelaru sel - sel otak. Terus tak jumpa punca sel - sel otak ni nak bersambung. 

Note book yang tergolek keluar dari lipatan winter coat ni dibelek - belek.


Kalau tadi sel - sel otak yang tak dapat nak bersambung, tapi bila halaman pertama note book ni dibuka, giliran emosi pula mula bercampur baur.



Disebabkan memang tak sangka langsung, i terus teremosi u !... Hehe... Lagi beremosi bila belek ke halaman yang seterusnya..



Kak Layli dan anak beranak , budu dalam paket pun orang bawa pergi sana tau!



Cik Bie, misi Aaron Goh kita di Kuantan tahun lepas apa cer ?


Kak Lin dan anak beranak, tak dapat bunga sakura, bunga taik ayam aci ? :)



Erna dan hero - heronya, aku pun sedih wes. Bukan main nak suprise kan akhir tahun ni ya ?



Kak Des, Tenkiu Amy. Doakan semoga ini yang terbaik untuk orang ek.


Ayu dan anak - beranak, tak melawat di sana pun tak apa, datang hantar kawe kat airport je kawe minta. Hahaa... aci ?



Ahjie.. Benda pertama saya usahakan kat sana nanti ialah cari line internet rather than beli HP baru.. :)


Radzif!...Aku tunggu mu datang! 


Hailmi Kacak ??? Haha.. habuan orang tak mampu nak lawan segala mala awards yang pokcik dah capai setakat ni. :) 



Pah, kalau setahun enam bulan masih belum cukup dinikmati, macam mana lah nanti ??


Hasmas dan anak beranak, Insyallah...amin!!! Kalau termengandung jangan lupa update kat aku juga tau! Hahaa...

From deep of my heart, tenkiu kawan - kawan gengforeva. Sesungguhnya tak terfikir pun dan sangka akan terima apa - apa peringatan dan penghargaan macam ni, apatah lagi belikan winter coat yang memang tengah terkial - kial cari.

Insyallah, 1 Oktober 2014, saya akan bertolak ke Hiroshima University bagi Teacher Training Course Tajaan Kerajaan Jepun ( Program Biasiswa Monbukagakusho : MEXT 2014 ) selama 18 bulan. Alhamdulillah.

Since Cik Nell memang bad in express her feeling, lagu ini untuk anda, anda dan anda. Of course, you always know who you are.









1 ulasan:

  1. Adeyh.. you buat orang emo ler baca benda2 nih.. sob3

    BalasPadam

 

KISAH KAWAN

KISAH CUTI

Loading...